Ik ben Anna Hakvoort

Mijn liefde voor hout en het bewerken ervan is ontstaan tijdens mijn wandelingen langs de rivier.

Ik vond mooie stukken hout en ging deze bewerken met een zakmes. De verweerde stukken haalde ik weg en ik volgde de vorm van het hout. Weg van alle werkstress, mijn hoofd leeg maken en met mijn handen bezig zijn, dit gaf me veel voldoening. En ik ontdekte dat ik mooie dingen kon maken!

Ik word geïnspireerd door de natuurlijke vormen van het hout en werk deze verder uit met klopper en guts. Het proces is voor mij net zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat. Meestal ontstaat een beeld vanzelf, door goed te kijken, te voelen, de vorm te volgen, je intuïtie te volgen, weg te halen wat er niet hoort.

De techniek van het houtsnijden leerde ik bij de houtsnijder Jan Harskamp in Zetten, uit boeken en al doende. Ik volgde workshops bij het Nationaal Restauratie Centrum in Amsterdam. Bij Marjo Wiltingh in Doornenburg maakte ik de stap naar beeldhouwen in steen en bij Aardewerkplaats Amiel in Voorstonden volgde ik een onderzoeksroute organisch beeldhouwen.

In 2006 startte ik mijn bedrijf Werkplaats Cambium, waar ik veel van wat ik ooit geleerd heb samen kon laten komen.

Naast het geven van cursussen in mijn eigen werkplaats was ik als docent beeldhouwen in zachte steensoorten en hout verbonden aan de Open Academie in Bemmel en het Creatief Centrum in Elst.  Ik heb beeldhouwvakanties georganiseerd en verzorgd in Nederland, Andalusië , de Poolse Karpaten en in Frankrijk.  Op dit moment ben ik ook docent beeldhouwen in hout bij het Wijks Atelier in Wijk bij Duurstede. De cursussen geef ik op mijn eigen plek in Langbroek. Regelmatig neem ik deel aan exposities, als de jaarlijkse expositie Vormgevers in Hout bij Fort Vechten in Bunnik.

Om een impressie te krijgen van de beelden die gemaakt worden in mijn workshops is het wellicht leuk om naar het volgende filmpje te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=KZknfRLCD4s&feature=youtu.be

Verder heb ik werkervaring en opleidingen in zorg en hulpverlening, een opleiding museologie, een opleiding Toegepaste Integrale Psychologie en energetisch lichaamswerk bij het ITIP.